петък, 22 май 2015 г.

За четенето, знанието и бухалите!

Здравейте, сръчковки!

Ето го и втория ми опит за Мix Media! След първия неволен и необмислен опит, реших да опитам да създам и нещо с ясна цел. Целта беше Първото предизвикателство на Мix Media Картишоците -"Совите не са това, което са - или просто Бухали".
То добре Бухали, ама като хич ме няма в рисуването!
Така го мислех няколко дни, докато вчера посещавайки за поред път книжарницата попаднах на комплект най-обикновени фулмастри, с много красива обложка, на който бяха изрисувани цяло бухалско семейство, къде в полет къде в покой, много цветни и вдъхновяващи. Реших ето какво ще използвам, нали е Мix Media, ще изрежа бухалите от картончето, и ще ги лепна на платното. Е да взех ги, но докато стигна до вкъщи ми мина мерака за тях, и си останаха армаган и радост само за Териса.
Седнах пред компютъра в търсене на вдъхновение, но вместо бухали харесах надпис:
"Reading gives us a place to go when we have to stay where we are", не е ли прекрасен?
Е вече имах начало, оставаше да намеря и подходящи бухали, нали от тях тръгна цялата идея.
И не беше трудно, все пак бухалите са символ на мъдрост, а в Интернет е пълно с ученолюбиви картинки на бухали с книги.
Така с лекота попаднах на тази хубава картинка, при това безплатна.

Скарана съм малко с оцветяването, но нямаше как - подходяща картинка, хубав надпис, трябваше да се оцвети!




 Нескромно мога да кажа, че крайния резултат ми харесва! 
Вдъхновява ме, след малко да измия пръските от боята, по ръцете си, и да хвана една от новите книги, които си купих съвсем скоро ( е скоро, преди повече от месец :) ) 





 Надписа е изпринтен на обикновена копирна хартия, нарязан на отделни думички, и вграден в фона, после с  химикалката и безцветна пудра е  ембоснат.




Oцветих семейство любознателни бухали, с акварелни моливи, и мисля че се получиха що годе добре, до момента в който реших че ще им правя топъл ембосинг, и то директно както бяха залепени на платното. Голям фал....





Намирам и грешки, които мисля за избягвам за напред, но пък казват че в Mix Media - та  няма правила и закони, така че ще се надявам грешките и фаловете, да са простими.

Както вече казах, ще покажа любознателните си бухали в предизвикателството на
 Mиксиращите картишоци.
И понеже както казва и надписа, четенето е прозорец към света, то ни кара да прогледнем, и да виждаме  света с други очи, ще се включа с този проект и при Картичкофуриите в предизвикателството "Виждам те"

4 коментара:

  1. Силве, харесва ми посланието на твоите бухали, съвсем в тон с наближаващия празник на буквите.А самите те са чудни, особено очилаткото с книгата.
    Радвам се безкрайно, че ни се връзваш на акъла и се гмуркаш така смело в нашето Първо предизвикателство. Ще те чакам и второто след седмица, да знаеш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кат! Нали знаеш, че ако не беше ти много момичета, сред които и аз дори не бихме опитали, от тази прекрасна вдъхновяваща и действаща терапия :)

      Изтриване
  2. Едно предизвикателство дори само една дума може да е повод да накара творческият заряд в нас да се блъска и да не спира докато не се утеши в цялостно завършен проект,както се е получило и при теб Силви.Чудесна страничка с прекрасно послание.Радвам се ,че сме успяли да те провокираме и се надявам да не спираш до тук,а да продължаваш да търсиш вдъхновение в думичките около нас.И този надпис ми напомни на израз, който преди време в нашият кръг от приятели доста често използвахме-"Не е важно къде си,важното е да си там!"-и добавям "където ще те отведат прочетените думи".
    Благодаря ти ,че се включи в нашето първо предизвикателство!
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за прекрасните думи, мила! Съгласна съм с теб, има толкова неща който биха ни вдъхновили, за нови неща, нови подвизи, дори и понякога падения, но който да ни държат живи и търсещи :)

      Изтриване