сряда, 21 януари 2015 г.

Един малко по - различен албум за снимки - "Албума на Стефан"

Здравейте, сръчковки!

Днес ще Ви покажа, един малко по-различен проект от стандартните ми напоследък торти.
Първия ми опит с направата на албум беше "малко" катастрофален, не че този е много по-добър. Но в този има една съществена разлика. Знаех точно за кого, и как искам да го направя.
Като цяло и този албум е изпълнен с множество несъвършенства, особено по отношение на правите линии. Тук е момента публично да обещая, че вече ще си купя тример, и то хубав тример, защото е видимо че при мен само с макетен нож и линия, нещата не се получават.
Но въпреки големия асортимент от несъвършенства в този албум, и за секунда не съм се колебала, че ще го подаря, защото е правен за едно малко прелестно съкровище. Едногодишния син на най-добрата ми приятелка, която чувствам по-близка и от сестра.
Тя е прекрасен човек, който никога не се вглежда в "опаковката", а вътрешността на подаръка. Т.е в душевността му ( ако мога така да се изразя).

Започвайки този албум знаех няколко неща - че искам да е в синьо( не само защото е за малко момченце, а защото то има най- красивите сини очи, които съм виждала), че не искам да е типично бебешки, че не искам да е строго определен за първата годинка( точно и затова страниците му не са 12), и че обезателно искам да го подаря с поне  няколко снимки. Тъй като смятам, че истинската красота на албумите за снимки, изпъква тогава когато е запълнен със снимки. 
Разбира се не исках да отнемам възможността, на мамчето сама да подбере снимките за него, но пък исках и аз да се включи. 
Затова се разходих из facebook страницата й, и си свалих няколко от най-хубавите снимки на малчо със семейството му. И за да бъде по-различен, от стандартните албуми, за да бъдат снимките, които мамчето ще добави после, истинският фокус на албума, тези които аз бях избрала трябваше да са по-ненатрапчиви. Затова обработих избраните от мен снимки на  photoshop, с цел да изглеждат като графики.
В първия момент, изглеждат някак измити в самия албум, като цяло целия албум изглежда някак еднолик, безизрасен, почти безцветен, но като че ли това беше целта ми. Да стане един  различен албум.





Дълго време се заиграх с декорацията на кориците. От всички останали ми изрезки  от вътрешните страници, нарязах квадратчета, минах ги по краищата с дистрес мастило, залепих ги едно до друго, и после ги минах на шевна машина - т.е това е първия ми пачуърк ( взаймстван  от Картишока).


Надпис е пълна трагедия - ужасТТТТ направо, бива ли да пиша толкова зле, и да направя толкова лош ембосинг, но просто нямах вече сили да го преправям, та си остана така.


Освен че съм използвала снимки тип графика за корицата, продължих така и на другите страници. Под всяка от тези малки снимчици оставих малко местенце, където се вмъкнаха малки тагчета ( т.е останалите ми квадратчета, от пачуърка за кориците), на които мамчето може да запише нещичко от себе си.









За финал, ще Ви покажа  и какво малко "разказче" от името на главния герой - рожденика, спретнах от вътрешната страна на предната корица. Идеята ми бе, по този начин да обобщим всички онези важни подробности - от раждането, през порастраването  до първия рожден ден. Написах го в по-весел тон, за да бъде по-детски.



Ще се радвам, малкия ми скромен подарък да се хареса и да усмихне, както маминка така и малкия синеочко.





13 коментара:

  1. Lovely...what a keepsake. Thank you for sharing with us at Cardz 4 Guys Challenge. - Myrna January 2015 Guest Designer

    ОтговорИзтриване
  2. What a pretty album. I love the patchwork effect on the cover. Thanks for joining us at Cardz 4 Guyz.
    Jane

    ОтговорИзтриване
  3. What a lovely thoughtful present for your friend. I love the way you used the photoshop programme to transform the photos.
    Thanks for joining us at Cardz4Guyz. :)

    ОтговорИзтриване
  4. What a wonderful creation! Thanks so much for playing with us this week at PDE 3D Linky Party. Hope to see you again soon :)

    michelle (PDE DT)
    Purple Monkey Moments

    ОтговорИзтриване
  5. Fantastic idea. This is gorgeous. Thank you for Linking Up at PDE Linky Party.
    ~Janis, PDE Linky Party owner
    Pause Dream Enjoy Page on Facebook
    We’d love you to link up your scrapbook pages over at our
    sister challenge blog, Bimini Moose!

    ОтговорИзтриване
  6. Сигурна съм, че малкият ти "скромен" подарък ще се хареса даже много. Аз, като човек, който не може да прави пипкави и големи проекти като албуми, ти се възхищавам за търпението и играчката да го направиш. Колкото до снимките графики - и аз прибягвам до тях, когато искам да са само лек акцент в общото нещо. Твоите са станали чудесни и прилягат много добре на концепцията...
    А за кривите линии и рязането - надникни в картишока :) и ще видиш какво съм си поръчала тази седмица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, аз не изпускам Картишока, и мисля че имаш предвид гилотината от Лидл. И аз се замислям дали да не я пробвам. Благодаря ти, Кат :) Радвам се, да те посрещна в блога си. Бъди винаги, добре дошла :)

      Изтриване
  7. Great album, love all the images and the patchwork on the front

    Thanks for playing along at Cardz 4 Guyz this week and hope to see you again soon x

    ОтговорИзтриване
  8. A stunning project, I love your block patterned background, lovely design. Thank you for joining in with us at Cardz 4 Guyz. We hope to see you again. Caz

    ОтговорИзтриване
  9. awesome project and thanks for sharing at crafty sentiments

    ОтговорИзтриване
  10. What a fab baby boy project. Thanks for sharing at Crafty Sentiments . Hope to see you back for our new challenge. Bettina GD Member at Crafty Sentiments xx

    ОтговорИзтриване
  11. На мен албумът ми се вижда безкрайно симпатичен, особено с тези бледи снимки! Иначе тримера е дясната ми ръка на мен и сега се чудя как няколко месеца съм се мъчила без него... Сега дори се замислям да си взема по - голям размер ;) Само внимавай с Лидълския, няма ножове за тях и ми се вижда твърде къс. Поздрави и много се надявам скоро да видя и друг албум, сладкарке!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ева! Мога да се похваля, че и получателя си го хареса, което мен пък ме зарадва още повече. Приемам всякакви съвети - за тримери, техники и всичко, което още не знам.:) Радвам се, че се отбиваш в моето местенце :)

      Изтриване