сряда, 22 април 2015 г.

Рецептурник за Ирина

Здравейте, сръчковки!

От дълго време не съм споделяла нищо в блога си, но това не е от липса на занимания, а напротив. Захванала съм се с един по - голям от досегашните ми проекти, който поглъща почти цялото ми време. До толкова, че погълна и времето за изработка на този първи мой Рецептурник.
Замислих направата му някъде още в средата на февруари, когато се сдобих с тези прекрасни разделители от Craft Elementi . Закупих ги с ясната идея, за кого ще бъде първия ми опит за рецептурник.
 Най- добрата ми приятелка имаше имен ден  на 5 април  и намерението ми беше да го измайсторя  до тази дата, после го отложих за 8 април, когато пък имаше рожден ден ( няма да издаваме на колко става), но пак не успях. Отсрамих се с една картичка, която ще ви покажа в някой друг слънчев ден... и така рецептурника, остана за тогава когато успея. Е постфактум 14 дни по- късно успях да й го дам.
Може да е нескромно, но като за първи опит аз много си го харесвам.Минах с топъл ембосинг припряната мацка с тигана и надписа, за да им придам блясък и по-голям ефект. Ирина  разпозна себе си в нея само по... конската опашка :) Но аз мисля че й е одрала кожата.


За страниците ползвах готови снимки, които Чичо Гугъл ми показа свободно в Интернет. (Дано не съм сгафила нещо)

Гордея се и със страниците, върху които ще се водят кулинарните записи, защото сама си ги оформих и набрах (хич ме няма в тия работи).

От вътрешната страна на задната корица, сложих скромно пликче, в което да бъдат прибирани всички  малки листчета, събиращи всички онези малки и големи съвети и хитрини в кухнята.
Нагло заявявам, че ще се радвам да ме просвети в тънкостите на приготвяне на нейните вълшебни Пити и печива. 
Пък знае ли човек може пък, 
аз да реша да й издам тайната за вкусните ни семейни курабийки :)http://www.addictedtostamps-challenge.blogspot.com.au/2015/04/challenge-141-anything-goes.html
http://decoratetocelebrate.blogspot.com
/http://craft-deebowz.blogspot.com/2015/04/april-challenge.html


8 коментара:

 1. This is a wonderful project with perfect image. Your friend will cherish this. Thanks for joining ATSM

  ОтговорИзтриване
 2. This is a beautiful project! Love it!
  Thank you for joining us at Decorate to Celebrate!
  Lilian
  http://theleafstudio.blogspot.com

  ОтговорИзтриване
 3. What a delightful cookbook you created - your friend must be thrilled! Thanks for joining ATSM this week!

  ОтговорИзтриване
 4. I think this project is fantastic - the cookbook is such a great idea. Your friend will be thrilled with it. Thanks so much for playing along with ASM this week.

  ОтговорИзтриване
 5. Много хубаво ти се е получило като за първи опит. Поздравявам те за смелостта постоянно да опитваш нови неща и да предизвикваш себе си. Единствено ме разочароваха снимките по страничките. Някак в моите представи тези ръчно изработени проекти трябва да имат по-автентично(ръчно) звучене. Може би, ако беше избрала не реални снимки, ами рисунки или някои по-графични изображения, поне за мен, щеше да е наистина съвършено.
  Изпращам ти усмивки.

  ОтговорИзтриване
 6. Fabulous project! Thanks for joining the Craft-Dee BowZ challenge for April and good luck!

  ОтговорИзтриване